Academie voor Cultuurmanagement
 

Conservatoren krijgen financiële steun van Cultuurfonds

Conservatoren krijgen financiële steun van Cultuurfonds

Het bedrag is bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek door de senior conservator en biedt jonge conservatoren de kans werkervaring op te doen.

De nieuwe tijdelijke regeling geldt naar aanleiding van de overheidsbezuinigingen op cultuur. Daaronder leidt vooral het wetenschappelijk onderzoek bij kunstmusea. Op deze manier gaat volgens het fonds de kennis niet verloren en wordt er nieuwe kennis opgebouwd.

Voor het zogeheten stipendium waren acht geïnteresseerden, maar het fonds kent er jaarlijks maximaal vier toe.

 

Musea 

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam gebruikt het geld voor onderzoek naar zijn film- en videokunstcollectie voor een bestandscatalogus en het internetplatform De collectie online.

Bij Het Nederlands Fotomuseum, eveneens in de Maasstad, gaat het stipendium naar onderzoek voor de tentoonstelling De jacht met de camera en publicatie over historische natuurfotografie. 

Het Bonnefanten Museum in Maastricht maakt er een catalogus van over de Collectie Neutelings en het Museum voor Moderne Kunst Arnhem besteedt het aan de ontsluiting van de Delftse aardewerkcollectie uit de 17de en 18de eeuw en de archieven van keramiekverzamelaar W.F.K. baron van Verschuer