Academie voor Cultuurmanagement

Nieuwsbrief

 

sprekers inclusief leiderschap

Maak kennis met de sprekers van het leiderschapsprogramma van dit jaar.

 • Rachid Berragiy
  Rachid Berragiy

  Rachid Berragiy is geboren in Utrecht, in een groot gezin met een Marokkaanse migratie-achtergrond. Hij is zijn carrière begonnen als politieagent en was later, als projectleider Landelijke Expertgroep Diversiteit, verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling op het thema diversiteit voor alle politiekorpsen in Nederland. Op dit moment is Rachid werkzaam als expert op het gebied van multicultureel vakmanschap, inclusief leiderschap, interculturele communicatie, en integriteit en omgangsvormen.

 • Martin van Engel
  Martin van Engel

  Martin van Engel is expert op het gebied van stedelijke jongerencultuur, participatie en culturele diversiteit. Hij werkte o.a. bij Nationale Jeugdraad, Diversion, Imagine IC. Sinds 2017 is hij programma manager bij het Van Gogh Museum, waar hij het museum relevant maakt voor Amsterdamse jongvolwassenen met een migratieachtergrond. Zijn drive is het ‘matchen’ van educatieve programma’s met de multiculturele stad Amsterdam.

 • Esther Mollema
  Esther Mollema

  Esther Mollema gelooft dat de kracht van organisaties ligt in onze individuele verschillen. Ze reist de wereld rond als expert op het ge­bied van de “unconscious bias” en het tot stand brengen van meer diversiteit voor betere financiële en strategische resultaten. Haar gedreven voor meer diversiteit en vrouwelijk leiderschap heeft ertoe geleid dat TheNextWomen haar erkende als een van de 100 meest succesvolle en invloedrijke vrouwelijke ondernemers in Nederland.

 • Marieke van Bommel
  Marieke van Bommel

  Marieke van Bommel is voorzitter van de stichting Quiet Neder­land. De stichting trok de aandacht als uitgever van de armoede-glossy Quiet 500. Quiet wil armoede verzachten, de mensen die er in leven versterken en vertellen over de impact die armoede heeft op het leven. Zo laat Quiet zijn members eens per maand een gratis product, dienst of kiezen uit een digitaal aanbod. Daar­naast krijgen members alle ruimte om hun talenten te (her)ontdek­ken en in te zetten, voor zichzelf en voor anderen. 

 • Jitske Kramer
  Jitske Kramer

  Jitske Kramer is corporate antropoloog. Ze is gefascineerd door de manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge re­laties te verstevigen. Bijzondere rituelen, alledaagse handelingen en eeuwenoude gespreksvormen: allemaal bronnen van wijsheid. Ze brengt ze mee om de slagkracht en resultaten van organisa­ties te verbeteren - en de wereld een beetje mooier te maken. Jitske bracht Deep Democracy naar Nederland en schreef o.a. Building Tribes en Jam Cultures. Ze is co-auteur van De Corpora­te Tribe (managementboek van het jaar 2016).

 • Adriaan Luteijn
  Adriaan Luteijn

  Adriaan Luteijn is choreograaf en docent. Als artistiek manager van Introdans Interactie wil hij bruggen slaan tussen verschil­lende werelden. Dans biedt daarvoor in zijn visie een prachtige, non-verbale manier. Adriaan houdt van bijzondere kansen én van inspirerende men­sen met wie hij choreografieën ofwel Ontmoetingen creëert. Urban-dansers, ouderen, mensen met een beperking, leerlingen van het speciaal onderwijs en beroepsdansers. Hij laat zien hoe dans werelden kan openen, mensen verbindt en hen een andere, vaak onbekende manier om te communiceren aanreikt. Recente samenwerkingen zijn bijvoorbeeld Roze Cast met LHTBI-senioren en Circular voor de twee jaarlijkse Ontmoeting van Introdans.

 • Nora el Abdouni
  Nora el Abdouni

  Nora el Abdouni is trainer en spreker rondom maatschappelijke vraagstukken die (sociale) spanningen met zich meebrengen. Ze werd door Vrouwen van Nu uitgeroepen tot Verschilmaker 2018. Nora gelooft dat aan elke verandering, ook een goede, altijd wel iets ongemakkelijks kleeft. Die ongemakkelijkheid in combinatie met humor is nodig en waardevol om daadwerkelijke verander­processen op gang te brengen.

maak kennis met onze partners

Zij dragen de cultuur een warm hart toe. En natuurlijk hebben ze een bewezen staat van dienst in hun vakgebied. Ze zijn verbonden aan onze programma's, maar ook te boeken als spreker voor een evenement of bijeenkomst. Voor meer informatie kun je hiernaast de aanvraag invullen of contact opnemen via office@academievoorcultuurmanagement.

 • Denise Dechamps
  Denise Dechamps

  Denise Dechamps is Psycholoog met een specialisatie in nlp en biopsychologie. Ze ontwikkelde zich onder internationale experts tot gecertificeerd lichaamstaalexpert. Door deze unieke en veelzijdige combinatie van expertisen heeft zij een unieke werkwijze ontwikkeld waarmee zij met veel plezier en gedrevenheid organisaties helpt hun doelen te bereiken. Wij zetten dit in binnen het gastvrijheid programma.

 • Marc van Eck
  Marc van Eck

  Marc is pionier op het gebied van Internal Branding en helpt organisaties bij het veroveren van een unieke en authentieke positie in de markt - met het merk als kompas. Hij werkt voor bedrijven als Ahold, ABN AMRO, Heineken, Unilever, Mexx, KPN maar ook voor organisaties in het publieke domein, zoals de Politie, Belastingdienst en de Consumentenbond.

 • Patrick van Hees
  Patrick van Hees

  Patrick van Hees groeide op in een volksbuurt. Na zijn studie werd hij in 2002 mede-eigenaar van een adviesbureau dat hij in 2009 verkocht aan een beursgenoteerde onderneming. De relativiteit van succes en aanzien inspireerden hem. De combinatie van levenservaring en wetenschappelijke inzichten leidden tot zijn ‘geluksrecept’, dat hij ontvouwt in zijn debuut ‘De Geluksprofessor’ en in zijn laatste roman geluk is D.O.M

 

'Moed slaat de brug tussen denken en doen' Edgar Karssing - Leiderschapsprogramma