Academie voor Cultuurmanagement

Doelendoelgroep


Doelgroep:

Ervaren directeuren, managers, bestuurders en toezichthouders.

Doelstelling:

Je wordt geïnspireerd door sprekers van buiten de sector én collega’s, je kijkt in een open en veilige sfeer naar je eigen situatie, maakt kennis met tal van voorbeelden en gaat actief aan de slag met de handvatten die je krijgt aangereikt.

Duur:

3 bijeenkomsten van 15.30-20.00 uur

Kosten:

€ 743,- voor leden van brancheverenigingen die onderdeel uitmaken van de Federatie Cultuur. Anders bedraagt de investering voor dit programma € 874,-.

Aantal deelnemers:

min. 15 - max. 30

Sprekers

  • Rachid Berragly
  • Martin van Engel
  • Esther Mollema
  • Marieke van Bommel
  • Jitske Kramer
  • Adriaan Luteijn

Locatie

The Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1 in Utrecht.

 

Inclusief leiderschap 2e reeks

Leidinggeven aan een culturele of creatieve organisatie is niet alleen keihard werken aan een mooi product. Je werkt ook aan een flexibele, hartelijke en uitnodigende organisatie.

Je wil van betekenis zijn voor zoveel mogelijk verschillende mensen. In drie geanimeerde en interactieve bijeenkomsten wijden we ons aan inclusief leiderschap: met topsprekers en kijkjes achter de schermen.
  

 

Bekijk hier de brochure


de thema's

3 februari: persoonlijk leiderschap

Tijdens je hele leven blijft je persoonlijke identiteit zich ontwikkelen. Zo ook je sociale en professionele identiteit: je wordt beïnvloed door de groepen waartoe je behoort en de organisatie waarin je je beweegt. Iedereen wil erkend worden als individu. Je familie, werk, afkomst of nationaliteit, geaardheid, beroepsgroep, cultuur, of religie: ze geven betekenis aan je leven en je kunt er moed en inspiratie uit putten. 

In deze bijeenkomst sta je samen met Rachid Berragiy stil bij het referentiekader dat bepaalt hoe jij de wereld ziet. Je leiderschap is erop gebaseerd. Wat inspireert jou? Waar krijg je energie van? En hoe wil je anderen inspireren? Je krijgt inzicht in je eigen culturele bagage en word je bewust van je waardensystemen.

Hoe je dat in de praktijk brengt, verkennen we met Martin van Engel die educatieve programma’s wil matchen met de multiculturele stad Amsterdam.

16 maart 2020: blinde vlekken

Een eerlijk beeld van je blinde vlekken heb je nodig om anderen, binnen en buiten jouw organisatie, te laten voelen dat ze welkom zijn. Ons brein zit vol met overtuigingen en onbewuste vooroordelen. We denken echter óók dat het bij onszelf wel mee zal vallen. Helaas, dat is niet zo.

Esther Mollema laat jou in deze bijeenkomst ervaren dat vooroor­delen menselijk zijn en dat erover te praten valt. Vanuit een gevoel van verbondenheid met andere mensen en vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid om er iets aan te doen.

Die gedeelde verantwoordelijkheid ligt aan de basis van Stichting Quiet Nederland. Voorzitter Marieke van Bommel deelt met ons hoe Quiet met een groeiend aantal communities lawaai maakt voor stille armoede

20 april 2020: een sterkte tribe

Hoe ga je om met verschillen en hoe overbrug je ze? Verschillen tussen mensen, teams en tussen organisaties? Samen met antropoloog Jitske Kramer kijk je naar de organisatie als een tribe. Hoe creëer je een sterke tribe met een open werkcultuur waarin ieder mens tot zijn recht komt? Hoe worden doelen gehaald en het volledige potentieel van de organisatie benut?

In deze bijeenkomst kijk je met het oog van een antropoloog naar je organisatie: welke acht principes bevorderen een open en inclusieve werkcultuur? Hoe kun je luiste­ren naar de verschillende perspectieven en tegelijkertijd daadkrachtig handelen en een koers uitzetten?

Bewaren

Benieuwd naar de sprekers en hun achtergrond? Je vindt ze hier.

 

praktisch

Je wordt om 15.30 uur ontvangen met koffie en thee. Het programma start om 16.00 uur en om 20.00 uur sluiten we af met een borrel. Om ervaringen uit te wisselen met collega’s en ter versterking van je netwerk is er ruim tijd ingepland voor het diner.

groepssamenstelling

Om de hoogste kwaliteit van het programma te kunnen garanderen, is het aantal deelnemers beperkt. Inschrijving geschiedt na ontvangst en beoordeling van je intakeformulier en vervolgens op volgorde van aanmelding: min. 15 – max. 30 personen.

15% korting

Leden van deze brancheverenigingen krijgen 15% korting op de opleidingen met open inschrijving van de Academie voor Cultuurmanagement. Niet geldig in combinatie met andere kortingsacties.

Investering

De investering voor dit programma bedraagt € 743,- voor leden van brancheverenigingen die onderdeel uitmaken van de Federatie Cultuur. Anders bedraagt de investering voor dit programma € 874,-.

Deelname aan één van de sessies is ook mogelijk, de investering bedraagt dan € 250,- per keer voor leden van brancheverenigingen die onderdeel uitmaken van de Federatie Cultuur. Geen lid van een van de brancheverenigingen? Dan bedraagt de investering voor een enkele sessie € 294,-.