Academie voor Cultuurmanagement
 

Leidinggeven aan een culturele of creatieve organisatie is niet alleen keihard werken aan een mooi product. Je werkt ook aan een flexibele, hartelijke en uitnodigende organisatie. Je wil van betekenis zijn voor zoveel mogelijk verschillende mensen.

In deze drie geanimeerde en interactieve bijeenkomsten wijden we ons aan de praktijk van inclusief leiderschap. Je wordt geïnspireerd door topsprekers, wisselt van gedachten met collega’s, maar gaat ook zelf hard aan de slag. Op naar een plan van aanpak voor je eigen organisatie!

Sprekers inclusief leiderschap: de praktijk

 • Rachid Berragiy
  Rachid Berragiy

  Rachid Berragiy is geboren in Utrecht, in een groot gezin met een Marokkaanse migratie-achtergrond. Hij is zijn carrière begonnen als politieagent en was later, als projectleider Landelijke Expertgroep Diversiteit, verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling op het thema diversiteit voor alle politiekorpsen in Nederland. Op dit moment is Rachid werkzaam als expert op het gebied van multicultureel vakmanschap, inclusief leiderschap, interculturele communicatie, en integriteit en omgangsvormen.

 • Marjolein de Boer
  Marjolein de Boer

  Marjolein is al jaren actief in cultuur, ondernemerschap en participatie. Ze is van huis uit kunsthistoricus, bedrijfskundige en fondsenwerver. In het verleden was ze o.a. directeur van de Museumkaart en CJP en hoofd Kunst & Cultuur van het VSBfonds. Sinds 2013 leidt ze de Academie voor Cultuurmanagement.

 • Sofyan Mbarki
  Sofyan Mbarki

  Sofyan Mbarki stond jarenlang voor de klas en was tussen 2015 en 2018 lid van de Onderwijsraad. Momenteel is hij actief in de lokale politiek. Daarnaast is hij senior trainer/adviseur bij de BeHr Groep. Hij is, onder andere, gespecialiseerd in thema’s als onderwijs, Diversiteit & Inclusie, Inclusief Leiderschap en polarisatie.

 • Joan Tol
  Joan Tol

  Joan Tol is een ervaren D&I expert, trainer, projectmanager en spreker. Vanuit fascinatie voor gedrag en gedragsverandering werkt zij aan inclusie en diversiteit. Verandering is een continu proces, waarbij het proces zelf alle aandacht verdient. Daarbij baseert Joan zich op nieuwe (wetenschappelijke) inzichten vanuit veranderkunde, trainingsmethodieken en neuropsychologie.

 • Mohammed Kassrioui
  Mohammed Kassrioui

  Mohammed Kassrioui werkte onder andere bij de politie en als coördinator binnen gemeentes, op onderwerpen als veiligheid en jeugd. Als trainers/adviseur is hij gespecialiseerd in thema’s als Multicultureel Vakmanschap, Intercultureel Communiceren en Omgangsvormen & Integriteit.