Academie voor Cultuurmanagement

eyeopeners

heb het hart op de tong! maak het concreet en persoonlijk, dat is wat er bij blijft van een pitch

er vindt een vermaatschappelijking plaats, zorg voor binding met maatschappelijke organisaties (en maak aanspraak op andere potjes)

verplaats je in de positie van de bestuurder

zoek naar unusual suspects - met een grote geloofwaardigheid voor je gesprekspartner (denk aan Leger des heils en politie)

als je onder druk wordt gezet: vraag om een time out

pas op voor de risico-regel-reflex: ik neem het heel serieus, gun me even de tijd om het op een rijtje te zetten, maar ik neem het heel serieus

vraag een ander eens om jouw stakeholder / krachtenveldanalyse te maken

 

Beste allemaal,

Fijn dat jullie er waren! We waren te gast bij de Kargadoor en hielden ons bezig met politiek bestuurlijk sensitiviteit onder leiding van Dick Spel.

De presentatie bevatte veel aanbevelingen, hier kun je hem downloaden. Er waren veel eyeopeners en er zijn veel tips over tafel gegaan, die zie je terug in de linker- en rechterkolom. 

Dick heeft aangeboden bereikbaar te blijven voor vragen en opmerkingen. En ook wij houden graag contact. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook, Twitter of Linkedin!

Hartelijke groet,

 

Marjolein de Boer
06 260 58 404

 

 

quotes

we willen de speler zijn en niet de bal

wij zijn onze eigen opdrachtgevers

we zoeken naar de plek der moeite: daar waar het moeilijk wordt, maar waar het ook de moeite waard ispluis de verkiezingsprogramma's en beleidsstukken na op haakjes, probeer statements te ontlokken, stuur een kaartje na de verkiezingen, gebruik de tijd van de coalitieakkoorden om partijen te herinneren aan eerdere statements en jouw organisatie in beeld te krijgen: één zin kan al genoeg zijn!

links

Gerard Schouw, Pieter Tops e.a., Stijlen van besturen

Over kernkwaliteiten is een prachtig boek geschreven door Daniel Ofman: Bezieling en kwaliteit in organisaties. Hier vind je voorbeelden van kernkwaliteiten, valkuilen e.d.

Een video over de golden circle van Simon Sinek vind je hier.