Academie voor Cultuurmanagement

programma

15.30 uur ontvangst met koffie en thee

16.00 uur start programma

17.45 uur diner

18.30 uur vervolg

19.45 uur afronding

20.00 uur borrel

20.30 uur einde

deelnemerslijst

Download 'm hier ....

waarom doen we dit?

De Academie voor Cultuurmanagement gelooft dat cultuur je horizon verbreedt. Daarom wil ze bijdragen aan een vitale, vrolijke en uitnodigende culturele sector die zoveel mogelijk mensen bereikt en betrekt.

Een deel van het potentiële publiek voelt zich nu nog niet aangetrokken tot het culturele aanbod. En een deel van de arbeidsmarkt kiest niet snel voor een loopbaan in de cultuursector. Culturele instellingen missen zo de kans op nieuw publiek, andere collega’s en een prachtige, inclusieve cultuur binnen de eigen organisatie. Een cultuur die past bij deze tijd en die duurzaam is.

Want cultuur verbindt en verrijkt als je je er tenminste in kunt herkennen en erkend wordt. Als er ruimte is voor jouw verhaal. Het Actieplan Cultuur & Creatief Inclusief wil inclusie helpen verankeren in de culturele en creatieve sector.

 

leiderschap in de cultuursector

Beste deelnemers,

Maandag 3 februari zien we elkaar voor de eerste bijeenkomst van Inclusief Leiderschap. Op deze pagina vind je telkens alle informatie. Een tip: voeg hem toe aan je favorieten, dan hoef je niet steeds in te loggen!

Met Rachid Berragiy en Martin van Engel beginnen we bij onszelf, want gedurende je hele leven blijft je persoonlijke identiteit zich ontwikkelen. Zo ook je sociale en professionele identiteit: je wordt beïnvloed door de groepen waartoe je behoort en de organisatie waarin je je beweegt. Iedereen wil erkend worden als individu. Je familie, werk, afkomst of nationaliteit, geaardheid, beroepsgroep, cultuur, of religie: ze geven betekenis aan je leven en je kunt er moed en inspiratie uit putten.

In deze bijeenkomst sta je stil bij het referentiekader dat bepaalt hoe jij de wereld ziet. Je leiderschap is erop gebaseerd. Wat inspireert jou? Waar krijg je energie van? En hoe wil je anderen inspireren? Je krijgt inzicht in je eigen culturele bagage en word je bewust van je waardensystemen.

  • Rachid Berragiy
    Rachid Berragiy

    Rachid Berragiy is geboren in Utrecht, in een groot gezin met een Marokkaanse migratie-achtergrond. Hij is zijn carrière begonnen als politieagent en was later, als projectleider Landelijke Expertgroep Diversiteit, verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling op het thema diversiteit voor alle politiekorpsen in Nederland. Op dit moment is Rachid werkzaam als expert op het gebied van multicultureel vakmanschap, inclusief leiderschap, interculturele communicatie, en integriteit en omgangsvormen.

  • Martin van Engel
    Martin van Engel

    Martin van Engel is expert op het gebied van stedelijke jongerencultuur, participatie en culturele diversiteit. Hij werkte o.a. bij Nationale Jeugdraad, Diversion, Imagine IC. Sinds 2017 is hij programma manager bij het Van Gogh Museum, waar hij het museum relevant maakt voor Amsterdamse jongvolwassenen met een migratieachtergrond. Zijn drive is het ‘matchen’ van educatieve programma’s met de multiculturele stad Amsterdam.

code diversiteit en inclusie

 

locatie

the colour kitchenThe Colour Kitchen
Prinses Christinalaan 1, Utrecht

Investeren in de toekomst van de leerlingen, koken met zoveel mogelijk lokale producten. 

motto: no social waste!

 

Auto

Navigeer naar de J.M. de Muinck Keizerlaan in Utrecht.

OV

Het dichtstbijzijnde NS-station is Utrecht-Zuilen. Loopafstand: 15 minuten.

Vanaf Utrecht Centraal reis je met lijn 3 en 4 richting Zuilen of lijn 5 richting Maarssen via Utrecht Centraal.
Lijn 3 en 5 stoppen op het Prins Bernhardplein; 1 minuut lopen naar Prinses Christinalaan 1.
Lijn 4 stopt op J M de Muinck Keizerlaan 3 minuten lopen naar Prinses Christinalaan 1.

Je kunt ook met de bus vanaf Utrecht Zuilen treinstation. Het is dan 5 minuten lopen naar Marnixlaan. Op de Marnixlaan neem je stadsbus 3 richting Zuilen naar Prins Bernhardplein. Van het Prins Bernhardplein 1 minuut lopen naar Prinses Christinalaan 1, 3554JL, Utrecht.

contactgegevens

contactgegevens

Marjolein de Boer
t 06 26 05 84 04