Academie voor Cultuurmanagement

kalender

stap 1
uitnodiging begeleiding
deelnemers

stap 2
introductiefilmpjes gereed

stap 3
matching met coach 

stap 4
kennismakingsgesprekken


2019

14.02.19
1ste intervisiebijeenkomst  

apr-mei-juni 
2de sessie met coach

sept 
2de intervisiebijeenkomst 

okt nov dec
3de sessie met coach

2020

jan feb mrt
3de intervisiebijeenkomst

apr mei juni
4de sessie met coach

sept okt nov
4de intervisiebijeenkomst 

 

je kunt ons bereiken

Marjolein de Boer

per mail

06 260 58 404 

 

 

 

begeleiding meemaakpodia

Gefeliciteerd! Je aanvraag in het kader van de regeling MeeMaakPodia is gehonoreerd. Dit betekent dat je ook strategische begeleiding krijgt van een van onze coaches. Zij willen je inspireren, uitdagen en met je meedenken. Op deze besloten pagina vind je altijd de belangrijkste informatie over het begeleidingstraject terug. Een tip: voeg hem toe aan je favorieten! 

Jouw vraag in een filmpje

Onze coaches (zie hieronder) zien uit naar de kennismaking en zijn erg benieuwd naar je ontwikkelvragen: wat heb je nodig op weg naar nieuwe en duurzame organisatievormen, programmering en communityvorming? 

Om een goede match te maken, willen we je vragen om een filmpje van 1,5 minuut aan ons te sturen. We zouden het fijn vinden als je daarin de volgende drie vragen wil beantwoorden:

 1. waar wil je naar toe: wat staat er over twee jaar over jullie in de krant?
 2. waar sta je nu: wat gaat goed en wat kan beter
 3. waar wil je hulp bij, formuleer dat in de vorm van hoe kan ik ...

Binnen twee weken zal een van de coaches op jouw boodschap reageren met een eigen filmpje. Na de matching volgt dit najaar een kennismakingsafspraak met coach, directeur en projectleider. 

coaches

Hieronder stellen we de coaches graag aan jullie voor:
 • Jeanette Eygenraam
  Jeanette Eygenraam

  Groei begint bij wie je werkelijk bent, je identiteit. Dat geldt voor het individu, maar ook voor een organisatie als geheel. Met ruim 25 jaar ervaring in cultuur, zorg en onderwijs staat Jeannette mens en organisatie bij in hun ontwikkeling, naar een hernieuwde positionering.
 • Riemer Knoop
  Riemer Knoop

  Riemer staat sinds 1998 (inter)nationaal culturele organisaties bij op het gebied van beleid, strategie en ontwikkeling. Sinds 2011 is hij part-time lector Cultureel erfgoed aan Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (Reinwardt Academie).

 • Anne-Marie Kremer
  Anne-Marie Kremer
  anne-marie@cultuurontwerp.nl

  Anne-Marie helpt organisaties in de cultuursector en het onderwijs met strategische vraagstukken en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten, diensten en samenwerkingen (design thinking & doing). Co-creatie is de sleutel bij deze manier van werken. En die leer je alleen door te doen.

 • Marc Pil
  Marc Pil

  Marc Pil heeft bedrijfskunde gestudeerd en is vervolgens gaan werken waar zijn hart ligt, in de culturele sector. Marc is zakelijk directeur bij Jakop Ahlbom Company. Marc was o.a. zakelijk directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Over het IJ Festival en docent management aan de Reinwardt Academie. Marc is onze vaste samenwerkingspartner. 

 • Marjolein de Boer
  Marjolein de Boer

  Marjolein is oprichter van de Academie en al jaren actief op het snijvlak tussen cultuur en ondernemerschap. Ze is kunsthistoricus, bedrijfskundige en fondsenwerver. In het verleden was ze o.a. directeur van de Museumkaart en CJP, hoofd Kunst & Cultuur bij het VSB Fonds en projectleider bij het Mauritshuis en het Rembrandthuis. 

 

Gedurende de looptijd van je project heb je twee keer per jaar een persoonlijke sessie met je coach. Daarnaast vinden er twee intervisiebijeenkomsten per jaar plaats met alle gehonoreerde MeeMaakPodia, om relevante thema’s en de opgedane ervaringen te bespreken. 

Save the date

Begin 2019 vindt de eerste intervisiebijeenkomst plaats, dus houdt donderdag 14 februari 2019 alvast vrij.