Academie voor Cultuurmanagement

programma

donderdag 13 april: 

Gesprekstechnieken: verbaal en non verbaal
- met Denise Dechamps 

09.00 uur - Inloop met koffie of thee

09.30 uur - Start programma

14.00 uur - Einde

secretarissen

donderdag 23 mei: 
Leiding geven
- met Marjolein de Boer 

09.00 uur - Inloop met koffie of thee

09.30 uur - Start programma

17.00 uur - Einde

 

donderdag 15 juni:
Intervisie
- met Marjolein de Boer

13.00 uur - Inloop met koffie of thee

13.30 uur - Start programma

17.30 uur - Einde

 


Beste allemaal,

In Centrum de Roos hebben we ons verdiept in (non-verbale) communicatie met Denise Deschamps. De presentatie van Denise kun je hier downloaden. We hebben elkaar op allerlei manieren - en in verschillende toonhoogtes - begroet. En we oefenden slecht nieuws gesprekken met aanvragers en zochten de balans tussen laten ventileren en ook duidelijk zijn dat het besluit vast staat.

Denise heeft normalitair meer tijd voor deze training. Ze was onder de indruk hoe snel jullie het oppikten en hoe open jullie met feedback omgaan -  "dat is voor mij als trainer heel fijn" zei ze na afloop nog. 

Eerder hebben we met Patrick gezien hoe belangrijk jullie zijn voor het geluk van Amsterdammers. En hoeveel je zelf kunt doen aan het ervaren van geluk in je eigen leven. Ik denk dat jullie niet meer vergeten dat geluk D.O.M. is. Doelen, oplaadpunten en mensen zijn de sleutels tot geluk.

We hebben ons met Lego gebogen over jullie sterke eigenschappen. Het net iets anders inzetten van die sterke eigenschappen - die je altijd bij je hebt - is een duurzame bron van geluk. En dat betekent ook veerkracht en productiviteit. Iets waar jullie als AFK dus meer mee kunnen.... Typisch zoiets dat heel belangrijk is en niet per se dringend, dus ... neem de uitdaging aan en doe er iets moois mee ;-)

Hier vind je de presentatie van Patrick terug

En hier de link naar de test van de "signature strenghts"

En we hebben de resultaten van de enquête geanalyseerd. Het totale niveau van positieve emoties is gisterochtend in één klap 20% boven de benchmark beland, het inspiratieniveau zelfs 25% daarboven. Goed bezig! 

Benieuwd naar de foto's? Je vindt ze hier.

wat volgt:

  • leiding geven (voor de secretarissen, in mei)

terugblik:

Op 21 februari en 9 maart voerde ik leuke intake gesprekken met jullie. Hier vind vind je een kort verslag van hoe jullie spraken over de werkdruk. En vooral de vele ideeën die jullie zelf al hebben om daar iets aan te doen. Om niet te vergeten.

Een belangrijke vraag was: hoe moet je prioriteiten stellen als alles dringend is? Op die vraag bestaat al sinds de Tweede Wereld Oorlog een antwoord - met dank aan Eisenhower. Zie hier zijn model, waar je nog steeds veel aan kunt hebben!

En dan de gouden tip: houd twee weken “op z’n Eisenhowers” dit logboekje bij met je werkzaamheden. Dat geeft je veel inzicht!

vorig jaar:

Ook vorig jaar hebben we veel interessante sessies gehad.
Op veler verzoek hier een link om de belangrijkste presentaties alsnog te downloaden:
Levende Cijfers
Denkacademie

Alliantiepartners 
Voorzitters 

napraten:

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan vind je hieronder mijn contactgegevens.

Hartelijke groet,

 

Marjolein de Boer
marjolein@academievoorcultuurmanagement.nl
06 260 58 404 

Partners

We zijn blij met onze leuke partners.
Hieronder stellen we ze aan je voor:

Patrick van Hees groeide op in een volksbuurt. Na zijn studie werd hij in 2002 mede-eigenaar van een adviesbureau dat hij in 2009 verkocht aan een beursgenoteerde onderneming. De relativiteit van succes en aanzien inspireerden hem. De combinatie van levenservaring en wetenschappelijke inzichten leidden tot zijn ‘geluksrecept’, dat hij ontvouwt in zijn debuut ‘De Geluksprofessor’ en in zijn laatste roman geluk is D.O.M. Op dit moment bereidt hij een theatercollege voor met Coen Verbraak, Jan Kuiper en Stine Jensen.

Denise Dechamps is psycholoog met een specialisatie in nlp en biopsychologie. Ze ontwikkelde zich onder internationale experts tot gecertificeerd lichaamstaalexpert. In haar werk als psycholoog merkte ze hoe enorm veel – betrouwbare – informatie anderen ons geven door middel van hun lichaamstaal. Het kan wat iemand zegt versterken maar ook tegenspreken, waarbij de lichaamstaal altijd de waarheid vertelt. "Je laat een grote kans liggen wanneer je te weinig aandacht besteedt aan je lichaamstaal ... Het is het meest invloedrijke onderdeel van onze communicatie!"

 

locaties

 

 donderdagochtend 13 april

Centrum De Roos
P.C. Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam 

secretarissen


donderdag 23 mei &
donderdagmiddag 15 juni

Atelier Oosterbosch 
Vinkenstraat 154
1013 JW Amsterdam