Academie voor Cultuurmanagement

14 november

ik heb gewerkt 
(winst en verlies)
&
gefactureerd 
(balans) 

 


  • Het e-book kun je hier downloaden.
  • De presentatie van Ronald van Tol (met paginanummers) hier.
  • De opgaven over de cijfers van de bibliotheek vind je hier.

 

 

 

Een overzicht van de belangrijkste eyeopeners van dag 1 vind je hier

de formules ...

Hierbij de gevraagde formule over groei. Je kunt ook altijd kijken op websites als berekenhet.nl 

 

 

 

bagage voor de reis ...

Beste allemaal,

Wat een leuke dag gisteren! Blozend hebben we jullie evaluaties gelezen. Wat fijn dat het programma aan jullie verwachtingen voldeed en dat de online omgeving toegevoegde waarde heeft. De tips over de hoeveelheid papier op dag 1 (zie foto) nemen we ter harte. Ook was er een vraag over de verantwoording na afloop van een project. Dat is natuurlijk heel relevant als het gaat om een project waarvoor je fondsen aanvraagt...

Alles over dag 1 vind je in de linkerkolom. Alles over dag 2 in de rechterkolom.

Veel succes met alles en graag tot ziens!

Marjolein
06 - 260 58 404 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

14 november: Ronald van Tol is opleider, analist en adviseur en de bedenker van Levende Cijfers. Hij heeft zowel een bedrijfskundige als een financiële achtergrond (onder andere kredietbeoordeling). Hij geeft vakinhoudelijke cursussen (finance, strategievorming, besturing) en gedragstrainingen en is verbonden als docent en examinator aan verschillende hogescholen en universiteiten. Kenmerkend voor zijn training Levende Cijfers is de storytelling, omdat een spannend verhaal illustratiever is dan theorie.

15 en 23 november: Marc Pil is als bedrijfskundige werkzaam in de culturele sector – als adviseur maar ook als zakelijk leider bij festivals. Hij doceert management en ondernemerschap aan bachelor en internationale master studenten van de Reinwardt Academie (opleiding cultureel erfgoed). Samen met Marjolein de Boer heeft hij een 2-jarig scholingsprogramma ontwikkeld om ondernemerschap bij Gelderse provinciale culturele organisaties te bevorderen. 

  

 

 

 

23 november

 

 

 

 

 

 

 

 Als je leest gaan je hartslag en bloeddruk omlaag en ook je spierspanning vermindert. [...] Hierdoor verlaagt je stressniveau en voel je je beter.  

Patrick van Hees 

de presentatie van Marc en Marjolein vind je hier