Academie voor Cultuurmanagement

binnenkort

Wij geloven dat 'een leven lang leren' makkelijker gaat als leren leuk is.

 

Wat kunnen we voor je betekenen?

De Academie voor Cultuurmanagement wil bijdragen aan een sterke culturele sector die zich blijft ontwikkelen. Wij geloven dat 'een leven lang leren' makkelijker gaat als leren leuk is. Daarom zorgen we voor een inspirerende setting, een format met een feestelijk tintje en een mooie vormgeving. We verzorgen één of meerdaagse programma's op maat en bieden open opleidingen.

Onze thema's zijn:

leiderschap

Leiding geven aan een culturele organisatie is een strategie kiezen, ondernemen en managen in een bijzondere context. Naast programma's op maat hebben we ieder seizoen een fris leiderschapsprogramma op een Nederlandse Universiteit speciaal ontwikkeld voor bestuurders & directeuren van culturele organisaties.

ondernemerschap

Ondernemerschap gaat over actief op zoek gaan naar kansen en deze weten te benutten. Over waarde creëren en het ontpooien van nieuwe initiatieven. Een ondernemer die niet innoveert is gedoemd te verdwijnen. Jezelf blijven ontwikkelen is dus cruciaal. Wij zien het als een uitdaging en helpen je er graag bij.
Hieronder een greep uit de mogelijkheden.

Versterk je innovatievermogen 

 • innoveren is teamwork
 • merk en innovatie

Zakelijk alles op orde

alles is communicatie

 • communicatiekansen zien en benutten
 • omgaan met social media 
 • de elevator pitch: overtuigend presenteren

Introductie op Cultuur 

Tijdens deze eendaagse workshop waarin we je meenemen in de transitie waarin de sector zich nu bevindt, welke invloed dat heeft op jouw organisatie en haar omgeving. In één dag een frisse blik en verrijking van je netwerk. Lees hier meer over deze open cursusdag.

gastvrijheid

Hoe bouw je een sterk merk en maak je van je bezoeker een ambassadeur! Hoe zorg je dat alle medewerkers het merk ademen. Van je merkbeleving online, de communicatie aan de telefoon en via de mail, bij de ontvangst, gebouwbeheer, in uiterlijke verzorging tot aan sponsoring. We werken met de cirkel van gastvrijheid. We bieden o.a.

 • quickscan gastvrijheid van je organisatie
 • blik op de vloer + praktische training
 • belevingsprogramma non verbale communicatie

Evenementen

We verbinden de inhoud graag met het aangename en organiseren inhoudelijke evenementen met een feestelijke tintje. We hebben jarenlange ervaring in organisatie van congressen & evenmenten en ontwikkelden culturele denkdiners met stakeholders.

 • denkdiners
 • congres
 • personeelsbijeenkomst

 

benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? 
Neem contact op met:

Marjolein de Boer t. 06 26 05 84 04
Cathelijne Feenstra t. 06 47 43 29 18

Bewaren

 

ontvang 15% ledenkorting door de samenwerking met de federatie cultuur

   

klik hier voor een sfeerimpressie